Privacy

Privacyverklaring 
September 2020
Illu-Straver respecteert de privacy van alle gebruikers van haar site en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die je mij verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Ik gebruik je gegevens om je bestelling(en) zo snel en gemakkelijk mogelijk te laten verlopen en mijn website te optimaliseren. Mocht ik jouw gegevens voor andere doeleinden willen gebruiken, dan ben ik verplicht daarvoor jouw toestemming te vragen. Illu-Straver zal jouw persoonlijke gegevens niet aan derden verkopen en zal deze uitsluitend aan derden ter beschikking stellen die zijn betrokken bij het uitvoeren van jouw bestelling. Voel je je niet prettig als jouw gegevens gebruikt worden door Illu-Straver? Neem dan even contact op via lieke@illu-straver.nl
Persoonsgegevens die Illu-Straver verwerkt
Illu-Straver verwerkt je persoonsgegevens doordat je gebruik maakt van mijn diensten en/of je deze gegevens zelf aan mij hebt verstrekt. Hieronder vind je een overzichtje van de persoonsgegevens die ik verwerk:
  • Voor-en achternaam als je reageert op een blogpost
  • Voor- en achternaam en emailadres als je je inschrijft voor mijn nieuwsbrief
  • Voor-en achternaam en/of bedrijfsnaam, adresgegevens, emailadres en telefoonnummer als je een bestelling doet via de website of via de mail 
  • IP-adres en betaalgegevens als je een aankoop doet via mijn webshop
Bij het ontwerp van een geboortekaart worden daarnaast de volgende bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens verwerkt (van personen jonger dan 16 jaar):
-Geboortedatum
-Geboorteplaats en tijd
-Geslacht
-Geboortegewicht
Jouw gegevens worden op de volgende manieren gebruikt en verwerkt
  • Ik gebruik je gegevens voor het ontwerpen van een orginele (geboorte)kaart.
  • Op persoonlijke ontworpen opdrachten, zoals geboortekaartjes, trouwkaarten en rouwkaarten staan persoonsgegevens vermeld. De ontwerpen (digitaal en op papier) met de persoonsgegevens bewaar ik voor mijn portfolio. Deze ontwerpen worden tevens op mijn website geplaatst, waarbij ik je persoonsgegevens onleesbaar maak. Bij geboortekaartjes zijn de voornaam en geboortegegevens van je kindje wel zichtbaar. Je kunt mij te allen tijde vragen dit ontwerp niet (langer) op de website te plaatsen dan wel je persoonsgegevens uit de ontwerpen te verwijderen. Aan je verzoek zal ik altijd tegemoetkomen.
  • Ik gebruik je telefoonnummer of e-mailadres om te kunnen bellen of e-mailen indien dit nodig is om mijn dienstverlening uit te kunnen voeren.
  • Als je een bestelling plaatst, heb ik jouw naam, e-mailadres, afleveradres en betaalgegevens nodig om je bestelling uit te voeren en je van het verloop daarvan op de hoogte te houden.
  • Om het winkelen bij Illu-Straver zo aangenaam mogelijk te laten verlopen, sla ik met jouw toestemming je persoonlijke gegevens en de gegevens met betrekking tot jouw bestelling en jouw gebruik van onze diensten op. Hierdoor kan ik de website personaliseren en in jouw voordeel verbeteren.
  • In het geval dat je je hebt ingeschreven voor de nieuwsbrief gebruik ik jouw e-mailadres om je te informeren over de ontwikkeling van de Illu-Straver en om je op de hoogte te houden van speciale aanbiedingen en acties. Wanneer je dit niet langer prijs op stelt, kun je je bij elke nieuwsbrief uitschrijven via de link in de footer of mij een bericht sturen.
  • Als je bij Illu-Straver een bestelling plaatst, bewaar ik – indien gewenst – jouw gegevens op een Secure Server (beveiligde computer). Je kunt een gebruikersnaam en wachtwoord opgeven voor het opslaan van uw naam en adres, telefoonnummer, e-mailadres, aflever- en betaalgegevens. Dat levert je zelf ook gebruiksgemak op, omdat je die gegevens dan niet bij iedere nieuwe bestelling hoeft in te vullen.
  • In mijn webwinkel zijn social media buttons opgenomen. Hiermee verzamelen de beheerders van deze diensten je persoonsgegevens.
  • Gegevens van Google Analytics over het gebruik van mijn site. Deze gegevens zijn anoniem en zijn dus niet gebonden aan jouw persoonlijke gegevens. Denk hierbij aan informatie zoals de duur van je website bezoek of de pagina’s die je veel bezoekt.
  • Ik gebruik Google Analytics om bij te houden hoe bezoekers de webwinkel gebruiken. Ik heb hiervoor een verwerkersovereenkomst met Google gesloten. Daarin staan strikte afspraken te maken over wat zij mogen bijhouden. Ik heb Google niet toegestaan de verkregen Analytics informatie te gebruiken voor andere Google diensten. Ik laat Google de IP-adressen anonimiseren.
  • Als je besluit een recensie te schrijven (je kunt uiteraard zelf kiezen of je jouw naam of andere persoonlijke gegevens toevoegt). De feedback die ik krijg van mijn bezoekers helpen mij om mijn site verder te ontwikkelen en te verbeteren.
  • Wanneer je reageert op een actie of prijsvraag, vraag ik jouw naam, adres en e-mailadres. Deze gegevens gebruik ik om de actie uit te voeren, de prijswinnaar(s) bekend te maken, en de respons op mijn marketingacties te meten.
  • Alle gegevens worden alleen verwerkt met jouw uitdrukkelijke toestemming dan wel ter uitvoering van de overeenkomsten die worden aangegaan, dan wel omdat verwerking noodzakelijk is om jou in contact te brengen met potentiële relaties en/of opdrachtnemers.
Geautomatiseerde besluitvorming
Illu-Straver neemt niet op basis van geautomatiseerde verwerkingen besluiten over zaken die (aanzienlijke) gevolgen kunnen hebben voor personen.
Hoe lang bewaar ik de gegevens?
Illu-Straver bewaart je persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor je gegevens worden verzameld. Ik hanteer de volgende bewaartermijnen voor de volgende (categorieën) van persoonsgegevens:

Contactgegevens: 7 jaar
Adresgegevens: 7 jaar
Facturen: 7 jaar
Ontwerpen met afgebeelde persoonsgegevens: 7 jaar
(7 jaar is de wettelijke bewaarplicht)
Delen van persoonsgegevens met derden
Illu-Straver verkoopt jouw gegevens niet aan derden en zal deze uitsluitend verstrekken indien dit nodig is voor de uitvoering van onze overeenkomst met jou of om te voldoen aan een wettelijke verplichting (bijvoorbeeld als de politie dat eist bij een vermoeden van een misdrijf).
Cookies, of vergelijkbare technieken, die wij gebruiken
Illu-Straver gebruikt functionele, analytische en tracking cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen in de browser van je computer, tablet of smartphone. Illu-Straver gebruikt cookies met een puur technische functionaliteit. Deze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en dat bijvoorbeeld jouw voorkeursinstellingen en winkelmand onthouden worden. Deze cookies worden ook gebruikt om de website goed te laten werken en deze te kunnen optimaliseren. Daarnaast plaats ik cookies die jouw surfgedrag bijhouden zodat ik mijn website kan blijven verbeteren. Bij jouw eerste bezoek aan mijn website heb ik je al geïnformeerd over deze cookies en heb ik je toestemming gevraagd voor het plaatsen ervan.
Je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen. Zie voor een toelichting: https://veiliginternetten.nl/themes/situatie/cookies-wat-zijn-het-en-wat-doe-ik-ermee/
Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen 
Je hebt het recht om je persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heb je het recht om je eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens door Illu-Straver en heb je het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat je bij mij een verzoek kan indienen om de persoonsgegevens die ik van jou heb in een computerbestand naar jou of een ander, door jou genoemde organisatie, te sturen. Je kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevens overdraging van je persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van je toestemming of bezwaar op de verwerking van jouw persoonsgegevens sturen naar lieke@illu-straver.nl.

Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door jou is gedaan, vraag ik je een kopie van je identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie je pasfoto, de strook met nummers onderaan het paspoort, paspoortnummer en burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter bescherming van je privacy. Ik reageer zo snel mogelijk (binnen twee weken), op jouw verzoek.

Illu-Straver wil je er tevens op wijzen dat je de mogelijkheid hebt om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via de volgende link: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons
Hoe beveilig ik jouw persoonsgegevens?
Illu-Straver neemt de bescherming van jouw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan.
  • Zo wordt onder andere je bezoek aan deze website beveiligd door middel van een SSL certificaat. Dit betekent dat jouw verbinding met deze website privé is. Je herkent deze beveiliging aan het slotje voor de url.
  • Illu-Straver maakt gebruik van een Secure Server.
Wijzigingen in deze privacyverklaring
Wanneer de webwinkel wijzigt, moet ik ook de privacyverklaring aanpassen. Let dus altijd op de datum hierboven en kijk regelmatig of er nieuwe versies zijn. 
Als jij het idee hebt dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op via lieke@illu-straver.nl
Illu-Straver is een eenmanszaak gespecialiseerd in illustratie en vormgeving.
Contactpersoon: Lieke Straver
Adres: Kleikade 4, 2742 AZ, Waddinxveen
Tel: +31 630370396
Kvk: 24471936







Scroll naar top