Groei

In 2022 volgde ik het TOPcoaching illustratie traject bij Irene Goede. Hier hebben we het veel gehad over mijn illustraties en in het speciaal over de voorstudies, schetsen, het puzzelen met composities, kleuren uitproberen en noem maar op. Hier heb ik zoveel van geleerd en ben er ook echt in gegroeid. Nu leek het me dan ook het juiste moment dit meer in de praktijk toe te gaan passen.

Dus het ene traject was nog niet eens afgerond en ondertussen begon ik alweer met het volgende coachingstraject, namelijk bij Irene Cécile. Dit is niet zo zeer gericht op het creatieve deel, maar veel meer op het ondernemen! De eerste 2 sessies zitten er al op en het is zo leerzaam en leuk (en natuurlijk ook spannend) om te merken wat er nu al voor nieuwe dingen op mijn pad komen. Het is ook zo fijn om een half jaar lang de dingen waar je tegenaan loopt en aanvragen die je krijgt te kunnen overleggen. Daardoor leer je er op een andere manier en met een frisse blik naar te kijken! 

Ik denk niet echt in jaren en ben ook zeker niet van de goede voornemens, maar ik ben nu wel heel benieuwd naar wat 2023 me allemaal gaat brengen!

Kleur

Één van de meest fascinerende dingen in de natuur vind ik de kleuren die er te vinden zijn. Van het verkleuren van de bladeren in de herfst, tot de kleuren die in de lucht te zien zijn bij een opkomende of ondergaande zon. Mede daardoor haal ik veel van mijn inspiratie uit de natuur.
Kun jij dit terugzien in mijn werk?!

Ik begon een aantal weken geleden te schrijven aan dit stuk. Een paar dagen daarna ging ik (toevallig?) met een vriendin naar het oudste museum van Nederland, namelijk het Teylers museum in Haarlem. Dit prachtige museum bestaat al sinds 1784. In de ovale zaal, het (volgens mij) mooiste deel van het museum was de mineralen collectie te zien, met stenen in de meest prachtige kleuren die in de 18e eeuw verzameld zijn. Dat dit allemaal zo in de natuur ontstaat en te vinden is, vind ik zo bijzonder. Mooi ook dat dit ook zo goed aansloot bij de woorden die ik een paar dagen daarvoor getypt had.

Achteraf gezien had ik hier wel wat foto’s willen maken ter inspiratie maar als ik ergens van onder de indruk ben….denk ik daar niet aan. Jullie zullen me op mijn woord moeten geloven, of je kan natuurlijk zelf een kijkje gaan nemen in Haarlem!

 

Uitbreiding lieve dieren serie!

Ik heb afgelopen weken hard gewerkt aan uitbreiding van de serie kaarten die het meest verkocht wordt …namelijk de lieve dieren! Naast het vosje, de luiaard en de leeuw zijn er nu ook een toekan en kameleon aan de serie toegevoegd. En er zijn ideetjes voor nog wat dieren in deze stijl.
Het allerleukste is dat deze dieren nu niet alleen op kaarten te koop zijn, maar ook gezamenlijk op een stickervel! Deze stickers kun je los gebruiken maar natuurlijk ook als sluitzegel om de envelop op te fleuren.
De nieuwe producten zijn vanaf nu los in de webshop te vinden, maar ook als combinatieset!

 

Scroll naar boven